Gazdálkodjunk okosan zöldfelületeinkkel! - NAK konferencia 2019. április 5-én

2019. 03. 20.

Idén a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Magyar Díszkertészek Szövetsége és a Green City egymással karöltve szervezi a Construmán már hagyománnyá vált konferenciát, mely a NAK a témában szervezett hatrészes „roadshow”-jának második állomása.
A NAK célja, hogy a rendezvénnyel alkalmat teremtsen a dísznövénytermesztők és az önkormányzatok közötti kapcsolat, együttműködés létrehozására és megerősítésére, hiszen a települési zöldfelület-gazdálkodás révén az önkormányzatok főszerepet játszanak az ágazat működésében.
Értelmezésünk szerint a zöldfelület-gazdálkodás lényege, hogy a zöldfelület “gazdája” (tulajdonosa és üzemeltetője, azaz az önkormányzat) tudatában van a települési zöldvagyon mennyiségének, értékének, s az ennek megfelelően felállított stratégia mentén megőrzi, használja és gyarapítja, tehát gazdálkodik vele. A településrendezési eszközök (köztük a ZIFFA) hivatottak ennek a stratégiának jogi alapot biztosítani: itt kapcsolódik össze a tervezés és az üzemeltetés, melynek végső soron a célja az élhető, egészséges, identitást erősítő település létrehozása.

Kamarai továbbképzés: 1,5 pont (MÉK 2019/45)

Letölthető program

Facebook esemény

Regisztráció

A konferenciáról a NAK oldalán